Огласна табла

Термини за полагање втори колоквиуми кај Проф.д-р Лилјана Баткоска

11/05/2018 - 11:34

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВОЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2017/2018СЛУШААТ предмети КАЈПРОФ. Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКАдекавторите колоквиуми ќе се одржат во следните термини:

 

  • ПСИХОЛОГИЈА ВО ТУРИЗМОТ, ПСИХОЛОГИЈА ВО УГОСТИТЕЛСТВО И БИЗНИС ПСИХОЛОГИЈА ВО СРЕДА(16.05.2018) ВО 10:00 ЧАСОТ, Амфитеатар.
  • КРИМИНАЛИСТИЧКА ПСИХОЛОГИЈА ВО ЧЕТВРТОК (17.05.2018) ВО 10:00 ЧАСОТ, Предавална (1).

 

Термин за полагање втор колоквиум - Безбедност во туризмот

11/05/2018 - 11:33

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВОЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2017/2018СЛУШААТ БЕЗБДЕНОСТ ВО ТУРИЗМОТ  КАЈ ПРОФ. Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ  дека вториот колоквиум ќе се одржи во Петок(25.05.2018 година) во 11:00 часот.

 

Предметен професор:                                                                                           

Проф.д- р Пере Аслимоски

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ПРАКСА – МЕНАЏМЕНТ ВО УСЛУЖЕН СЕКТОР

11/05/2018 - 11:31

Се известуваат студентите од насоката МЕНАЏМЕНТ ВО УСЛУЖЕН СЕКТОР дека на 12.05.2018 година (понеделник) со почеток во 12:00 часот ќе се спроведи распоредување за обавување на практична работа.

Присуството е задолжително за сите студенти од насоката МЕНАЏМЕНТ ВО УСЛУЖЕН СЕКТОР кои имаат запишано парен семестар.

ИЗВЕСТУВАЊЕ - ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА

10/05/2018 - 14:40

Се известуваат студентите од насоката ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА дека на 17.05.2018 година (четврток) со почеток во 12:00 часот ќе се одржи обука/клиничка настава за спроведување на практичната работа во летниот семестар 2017/2018 година. Во истиот термин ќе се спроведи и распоредување за обавување на практичната работа.

Присуството е задолжително за сите студенти од насоката ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА кои имаат запишано парен семестар.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД СТУДИСКА ПРОГРАМА ТУРИЗАМ ЗА ПРАКСА

10/05/2018 - 11:25

Во понеделник, 14 мај 2018 година во 12 часот ќе се дефинира крајниот распоред за пракса по објекти. Присуството е задолжително за сите студенти.

 

Проф. др Иванка Нестороска

Посета - Универзитет Ополев Полска

10/05/2018 - 10:04

На 08.05.2018 во посета на ФТУ беше делегација од Ун. во Ополе Полска. Беше остварена размена на искуства. Г-ѓа Халина Паалмер-Пистарк како Еразмус коордунатор размена искуства и можности со Проф. Д-р Ирина Петровска, Еразмус коордунатор за ФТУ