Огласна табла

Сите студенти кои треба да го полагаат предметот англиски јазик (колоквиумски)

08/04/2016 - 16:10

Сите студенти кои треба да го полагаат предметот англиски јазик (колоквиумски) се замолуваат да се јават кај проф. Д-р Ирина Петровска во понеделник, 11.04.2016 од 10-14 ч. поради волонтерско ангажирање  на инренационална манифестација ( мај, Охрид). 

Активностите ќе се вреднуваат во состав на колоквиумското полагање.

Проф. Д-р Ирина Петровска 

KROMBERG & Schubert бара практиканти

07/04/2016 - 16:06

KROMBERG & Schubert е глобална индустриска групација примарно активна во автомобилската индустрија, која ја сочинуваат четири деловни единици: Кабли, On-board мрежи, Пластична технологија и Мехатроника. Своите производи ги пласира кај најголемите европски производители на автомобили (VW, BMW, AUDI, Mercedes, Škoda...) и вработува преку 23.000 луѓе ширум светот на повеќе од 25 различни локации.

Во соработка со Универзитет “Св. Климент Охридски” - Битола бараме Практиканти

Првиот колоквиум по предметот Осигурителни операции кај М-р Трајче Латиноски

07/04/2016 - 14:10

Првиот колоквиум по предметот Осигурителни операции кај М-р Трајче Латиноски ќе се одржат на ден 13.04.2016 год. (среда) со почеток од 10 и 30 часот.

Испитот кај Проф.д-р Деса Косаркоска

06/04/2016 - 13:05

Се известуваат студентите дека  испитот кај Проф.д-р Деса Косаркоска ќе се одржи на ден 13.04.2015 год. во 12.00 часот.

Проф. д-р. Деса Косаркоска

Сите испити кај проф. д-р Kатерина Aнгелевска-Најдеска се презакажуваат

06/04/2016 - 13:04

Сите испити кај проф. д-р Kатерина Aнгелевска-Најдеска се презакажуваат за на 12.04.2016 год. (вторник) во 12 часот
 

Учество на натпреварот Социјално претприемништво 2016 (Social Impact Award 2016)

05/04/2016 - 01:11

На 07.04.2016 година со почеток во 11:00 часот во амфитеатарот на ФТУ Охрид ќе се организира настан – предавање за студентите на ФТУ - Охрид и информирање за потенцијално учество на натпреварот Социјално претприемништво 2016 (Social Impact Award 2016). 

УКЛО ќе биде дел од мрежата на лиценцираниот избор за награда за социјално претприемништво 2016 (Social Impact Award 2016) што ќе им овозможи на нашите студенти да бидат креатори на својата иднина и ќе придонесат во развојот на општеството.

Поправен I колоквиум Менаџмент на Човечки Ресурси

01/04/2016 - 16:47

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Менаџмент на Човечки Ресурси дека поправниот I колоквиум ќе се одржи на ден 13.04.2016 (среда) во 9 часот, а на ден 06.04.2016 ќе се одржат часовите предавање.
 

Испитна сесија април 2016 - Велес

30/03/2016 - 21:14

Пријавување на испитите ќе се врши во службата за студентски прашања од 28.03.2016 до 01.04.2016 година

СТУДЕНТИТЕ ДА ГО ПОЧИТУВААТ ОПРЕДЕЛЕНИОТ РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ДОКОЛКУ ЗАДОЦНАТ СО ПРИЈАВУВАЊЕТО ТРЕБА ДА УПЛАТАТ ПО 400 ДЕНАРИ ЗА СЕКОЈ ИСПИТ
 

Распоред на испити

Колоквиуми по АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4

30/03/2016 - 21:08

АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4

  • Колоквиум 1 (писмено) 25.04. 2016 во 10.00 ч.
  • Колоквиум 2 (sightseeing tour) 26.04.2016 во 10.00 ч.
  • Консултации и подготовка за Кол.1 18.04.2016 во 10.00 ч.

Проф. Д-р Ирина Петровска