Огласна табла

Повик ЕРАЗМУС+ 2017/2018

31/05/2017 - 10:59

Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола

 ПОВИК

Програма ERASMUS+ 

Академска 2017/2018

 

 Врз основа на повикот за предлог-проекти за 2017 година во рамките на Програмата Еразмус+ на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност,

 

УКЛО објавува

 

Повик

за мобилност  

Известување за студентите кои слушаат предмети кај Проф.д-р Пере Аслимоски

31/05/2017 - 10:58

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2016/2017  слушаат предмети кај ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ  за следните активности:

  • Сите студенти кои оствариле некоја активност (презентација, есеј или семинарска работа) да ја испратат кај Елена Ќосеска (elena_koseska@live.com) најдоцна до Петок (02.06.2017) заради евидентирање на крајните оцени

 

СООПШТЕНИЕ - Испити Проф. д-р Васко Речкоски

30/05/2017 - 13:44

Испитите во јунска испитна сесија кај проф. д-р Васко Речкоски се одложуваат од 14.06.2017 година, ќе се одржат на 16.06.2017 година во 10 часот.

ИЗВЕСТУВАЊЕ - Испити кај Проф. Д-р Катерина Ангелевска Најдеска

30/05/2017 - 10:28

Сите испити кај Проф. Д-р Катерина Ангелевска Најдеска се презакажуваат од 08.06.2017 четврток за 12.06.2017 понеделник во 10:00 часот.

Посета на претставници од Руската академија за Царина

29/05/2017 - 14:39

На 29.05.2017 година во посета на Факултетот за туризам и угостителство - Охрид беа професори од Руската Царинска академија. Остварија средба со Деканот на Факултетот, Проф. д-р Цветко Андреески, Ректорот на Универзитетот Св. Климент Охридски Битола и со раководителот на студиската програма Царина и шпедиција Проф. д-р Вера Караџова. На состанокот беа разгледани можностите за идна соработка и беше разгледан текстот на договорот за соработка што ќе биде потпишан дополнително.

Промоција на дипломирани студенти од академската 2015/2016 година

29/05/2017 - 14:22

На 20.12.2016 година на Факултетот за туризам и  угостителство - Охрид се одржа промоција на дипломирани студенти од академската 2015/2016 година. На промоцијата беа промовирани 95 студенти со завршен прв циклус студии и 6 студенти со завршен втор циклус студии. За студенти на генерацијата беше прогласен Климентина Џавероска од студиската програма туризам со просечен успех од 9.91.