Огласна табла

Доделување на дипломи на ФТУ

12/12/2017 - 15:15

Денес на Факултетот за туризам и угостителство - Охрид со почеток во 12 часот се одржа промоција на 108 нови дипломирани студенти од Факултетот за туризам и угостителство - Охрид и двајца магистри. На промоцијата пред се обрати деканот на факултетот. Во текот на доделувањето на дипломи посебно беше промовиран најдобриот студент од генерацијата, Радмила Матеска од студиската програма туризам која има просечна оценка од 9.97. Најдобриот студент од ФТУ беше промовиран и на Универзитетската промоција на најдобри студенти во Битола. 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТУДЕНТИТИ ОД СТУДИСКИТЕ ПРОГРАМИ ТУРИЗАМ, ХОТЕЛСКО-РЕСТОРАНСКА, МЕНАЏМЕНТ ВО УСЛУЖЕН СЕКТОР

11/12/2017 - 12:31

Почитувани студенти,

На 12.12.2017 (вторник) во 12:00 часот во предавална 5 ќе се одржи презентација од претставници на швајцарската организација Swisscontact за можностите за пријавување со студентски истражувачки труд на Светскиот Форум за туризам кој се одржува секоја година во Швајцарија. Студентите кои ќе се пријават за изработка на труд ќе имаат соработа со професор-ментор од ФТУ, а за оние чии трудови ќе бидат избрани да се вклучат во натпреварувачкиот дел ќе бидат покриени трошоците за патување и престој.

ИЗВЕСТУВАЊЕ за предметот ОСИГУРУВАЊЕ ВО ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО

11/12/2017 - 08:53

Се известуваат студентите од Охрид, III година од сите насоки кој го имаат избрано предметот ОСИГУРУВАЊЕ ВО ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО дека консултациите се на ден 13.12.2017 год. (Среда) во 13 часот,  Предавална 4.

 

Предметен наставник,

Проф. Д-р Братислав Милошевиќ

ИЗВЕСТУВАЊЕ – АНГЛИСКИ ЈАЗИК

07/12/2017 - 08:43

ВТОР КОЛОКВИУМ  А1, А2, А3, ЗАДОЛЖИТЕЛЕН СЕМИНАР

 

22. (петок) 12.2017 во 10.00ч.

Проф. Д-р Ирина Петровска