Огласна табла

Подобрување на училниците во иднина-вештини за учење 2030 - УЧЕЊЕ 2030

28/05/2018 - 11:44

Во рамките на ЕРАЗМУС + Програмата од клучната акција 2 – Соработка за иновации и размена на добри практики - Акција:  Стратешко партнерство за високо образование, УКЛО е дел од Конзорциумот на проектот "Подобрување на училниците во иднина-вештини за учење 2030"-УЧЕЊЕ 2030. 

 

 

 

Основната цел на овој проект е Подготвување на наставниот кадар во високото образование  согласно предвидените промени што треба да се случат во образованието до 2030 во ЕУ имајќи ги во предвид зголемените потреби за индивидуално учење на студентите.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД СТУДИСКА ПРОГРАМА ТУРИЗАМ 1,2, И 3 ГОДИНА

23/05/2018 - 14:23

Почитувани студенти,

 

За да можи да ја заверите задолшителната активност Туристичка пракса  во септември 2018 година потребно е да го реализирате следново:

- врз основа на објавените распореди за  туристичка пракса треба задолжително да ги почитувате роковите и објектите.

- на првиот ден што е закажан за почеток на пракса најдоцна до 09:00 часот со Потврдата за пракса и во униформа (бела кошула/маица и темни пантолони/сукња) треба да се јавите во објектот и да го побарате менаџерот на агенцијата, а во хотелите контактирајте ги следниве менаџери:

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ ВТОР КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ХРАНА И КУЛТУРА - ПРОФ. САШО КОРУНОВСКИ - ОХРИД

23/05/2018 - 13:44

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГО СЛУШААТ ПРЕДМЕТОТ ХРАНА И КУЛТУРА КАЈ ПРОФ. САШО КОРУНОВСКИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2017/18 ГОДИНА ДЕКА ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ Е ЗАКАЖАН ЗА ДЕН 30.05.2018 – СРЕДА, ВО 10:00 ЧАСОТ.

 

Предметен наставник:

Проф. Д-р Сашо Коруновски

Презакажување на втор колоквиум по предметот Безбедност во туризмот

21/05/2018 - 12:52

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВОЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2017/2018 ГО СЛУШААТ  ПРЕДМЕТОТ БЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ ДЕКА ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ СЕ ПРЕЗАКАЖУВА за  Четврток - 31.05.2018 година во 11:00 ЧАСОТ.

 

Предметен професор:                                                                                           

Проф.д- р Пере Аслимоски