Огласна табла

Отворен повик за Летна Школа - "Биди Банкар" #2

30/04/2018 - 16:42

Отворен повик за Летна Школа - "Биди Банкар" #2

Почитувани студенти,

од 27/04/2018 започна промотивната кампања на ОБСГ за Летната школа – “Биди Банкар“ која по втор пат ќе се организира во Охрид.

Повикот за аплицирање на сите кандидидати кои ги исполнуваат условите е отворен заклучно со 27 Мај 2018 година.

Право на аплицирање имаат сите заинтересирани студенти кои се во завршна година на додипломски студии или студенти на постдипломски студии.

Резултати од испитот по предметот Актуарство одржан на 24.04.2018

30/04/2018 - 09:03

Во прилог на ова из вестување се објавени резултатите од писмениот испит по предметот Актуарство, одржан на 24.04.2018.

Резултати од испитот по предметот Информациски технологии - Априлски испитен рок 2018

30/04/2018 - 09:00

Во прилог се резултатите од испитот по предметот Информациски технологии одржан на 23.04.2018 година.

Соопштение часови Промотивни активности

27/04/2018 - 14:13

Се известуваат студентите дека часовите по предметот Промотивни активности во туризмот место на ден 30.04 ќе се одржат на ден 07.05 (понеделник) со почеток во 08.15 часот.

Проф. д-р Лидија Симонческа

Студенска мобилност – CEEPUS мрежа

26/04/2018 - 11:51

Студенска мобилност – CEEPUS мрежа

Во летниот семестар 2017/2018 година, две студентки од Факултетот за туризам и угостителство - Охрид од насоката Царина и шпедиција преку програмата CEEPUS Mobility со која ФТУ - Охрид има склучено договор за соработка остварија мобилност во траење од еден месец на два странски универзитети.