Огласна табла

СООПШТЕНИЕ - Настава по Француски јазик 2

17/10/2018 - 12:39

Се известуваат студентите кои ја следат наставата по предметот Француски јазик 2 дека истата  ќе започне во петок, 19.10.2018 г. во 12.30 часот.

Награди добиени на меѓународниот гастрономски натпревар ГАСТРОМАК 2018

17/10/2018 - 12:34

Во периодот 9-11 октомври 2018 година, на меѓународниот гастрономски натпревар ГАСТРОМАК 2018 учествуваа студенти од Факултетот за туризам и угостителство како натпреварувачи и како учесници на мастер класови од познати готвачи. Нашите студенти освоија две медалји и пехар. На ГАСТРОМАК 2018 учествуваа:

 

Проф. д-р Васо Цуцулески и студентите:

 

Ивица Андрески

Даниел Здравески

Катерина Наковска

Рубин Цветаноски

Александар Фармакоски

Известување од Студентски Сојуз за попуст во Пицерија Немо

15/10/2018 - 15:03

Во пицерија NEMO секој работен ден од 09:00 до 23:00часот од 17.10.2018 секој Студент од Факултетот за Туризам и Угостителство има Попуст од 15% на целосна сметка со нивна легитимација.

СООПШТЕНИЕ - Реосигурување

15/10/2018 - 13:27

Се информираат студентите дека настава по предметот Реосигурување ќе се одржи на ден 17.10.2018 година во 10 часот.

 

Проф. д-р Снежана Дичевска

 

 

СООПШТЕНИЕ - Корпоративно финансиско управување

15/10/2018 - 13:25

Се информираат студентите дека настава по предметот Корпоративно финансиско управување ќе се одржи на ден 16.10.2018 година во 10 часот.

 

Проф. д-р Снежана Дичевска

 

Известување – ИНВЕСТИЦИОНЕН МЕНАЏМЕНТ

15/10/2018 - 12:59

Се известуваат студентите од IV студиска година кои го избрале предметот “Инвестиционен менаџмент” дека предавањата ќе започнат во среда, 17.10.2018 година, во 11 часот.

 

Предметен наставник,

проф. д-р Вера Караџова

 

Известување – ЕКОНОМИКА НА ЕУ

15/10/2018 - 12:55

Се известуваат студентите од III студиска година кои го избрале предметот “Економика на ЕУ” дека предавањата ќе започнат во вторник, 16.10.2018 година, во 11 часот.

 

Предметен наставник,

проф. д-р Вера Караџова

ИЗВЕСТУВАЊЕ ИЗБОРЕН АНГЛИСКИ ЈАЗИК 5 И 7 СЕМЕСТАР СИТЕ НАСОКИ

12/10/2018 - 11:20

ПРЕДАВАЊАТА ПО ИЗБОРЕН  АНГЛИСКИ ЈАЗИК 5 И 7 СЕМЕСТАР  СИТЕ НАСОКИ  ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ ВО ПОНЕДЕЛНИК ВО КАБИНЕТОТ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО 11.00 ч.

 

Предметен  наставник

Проф. Д-р Ирина Петровска

СООПШТЕНИЕ Сметководство

09/10/2018 - 16:24

Им се соопштува на студентите кои го слушаат предметот Сметководство дека предавањата ќе се одржуваат секој четврток од 11.00 часот.

 

Проф.д-р Деса Косаркоска

Доц.д-р Ирина Јолдеска

СООПШТЕНИЕ - Организирање на конгреси и средби

08/10/2018 - 13:27

Студентите кои што го одбрале предметот Организирање на конгреси и средби да дојдат во Понеделник 15.10.2018 во 11:00ч за првото предавање.

 

Проф. Д-р Иванка Нестороска

 

 

СООПШТЕНИЕ за Даночно работење на насока БФК

05/10/2018 - 15:32

Предавањата по предметот Даночно работење на насока БФК кај проф д-р Ивица Смиљковски ќе се одржуваат во понедленик со почеток од 12 часот.

САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ

04/10/2018 - 15:34

Настанот кој ќе има цел да ги соедини работодавците и искусните професионалци со барателите на работа под еден кров ќе се одржи на 05.10.2018 г. во непосредна близина на ТЦ Амам во период од 12 до 15 часот.

Се препорачува присуство на студенти од сите насоки при ФТУ - Охрид.

http://ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=7147

  •  
  • 1 of 86