Комеморативна седница по повод ненадејната смрт на Проф. Д-р Јован Стојаноски

По повод ненадејната смрт на Проф. Д-р Јован Стојаноски, Градоначалник на Општина Охрид, Факултетот за туризам и угостителство – Охрид организира Комеморативна седница во понеделник, 17.12.2018 со почеток во 09:00 часот. На седницата збор ќе земат Деканот на факултетот, Проф. Д-р Цветко Андреески, Ректорот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, Проф. Д-р Сашо Коруновски и Проф. Д-р Климе Попоски, Претседател на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија во осигурувањето на Република Македонија. 

 

 

На 6.12.2018 во просториите на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид, се одржа форум на тема: Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка

Форумот се организира од страна на Стопанската комора на Македонија во рамките на Проектот на УСАИД: „Партнерство за подобра бизнис регулатива“, четиригодишен проект финансиран од УСАИД Македонија, имплементиран од „ЕПИ Центар Интернационал“ во соработка со Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ, Стопанската комора на Северозападна Македонија и Сојузот на стопански комори на Македонија.

Награди добиени на меѓународниот гастрономски натпревар ГАСТРОМАК 2018

Во периодот 9-11 октомври 2018 година, на меѓународниот гастрономски натпревар ГАСТРОМАК 2018 учествуваа студенти од Факултетот за туризам и угостителство како натпреварувачи и како учесници на мастер класови од познати готвачи. Нашите студенти освоија две медалји и пехар. На ГАСТРОМАК 2018 учествуваа:

 

Проф. д-р Васо Цуцулески и студентите:

 

Ивица Андрески

Даниел Здравески

Катерина Наковска

Рубин Цветаноски

Александар Фармакоски

Подобрување на училниците во иднина-вештини за учење 2030 - УЧЕЊЕ 2030

Во рамките на ЕРАЗМУС + Програмата од клучната акција 2 – Соработка за иновации и размена на добри практики - Акција:  Стратешко партнерство за високо образование, УКЛО е дел од Конзорциумот на проектот "Подобрување на училниците во иднина-вештини за учење 2030"-УЧЕЊЕ 2030. 

 

 

 

Основната цел на овој проект е Подготвување на наставниот кадар во високото образование  согласно предвидените промени што треба да се случат во образованието до 2030 во ЕУ имајќи ги во предвид зголемените потреби за индивидуално учење на студентите.

Посета - Универзитет Ополев Полска

На 08.05.2018 во посета на ФТУ беше делегација од Ун. во Ополе Полска. Беше остварена размена на искуства. Г-ѓа Халина Паалмер-Пистарк како Еразмус коордунатор размена искуства и можности со Проф. Д-р Ирина Петровска, Еразмус коордунатор за ФТУ  

Продеканот на ФТУ учествуваше на настанот Модел на Светска Царинска Организација во Руската Царинска Академија

Продеканот на Факултетот за туризам и угостителство - Охрид со двајца претставници од студентите учествува на настанот Модел на Светска Царинска Организација во Руската Царинска Академија. Продеканот одржа и предавање на тема Светска Царинска Организација пред студентите на академијата. 

Огласна табла

Известување за студентите кои треба да обават практична работа во Фестивал Охридско лето -Охрид

09/07/2018 - 12:31

Сите студенти  на насоката Менаџмент во услужен сектор кои треба да спроведат практична работа во Фестивалот Охридско лето - Охрид треба да се пријават за обавување на практична работа најдоцна до 10.07.2018 година (вторник).

Резултати од испитот по предметот Информациски технологии одржан на 18.06.2018

26/06/2018 - 20:38

На следниот линк ќе ги отворите резултатите од испитот по предметот Информациски технологии одржан на 18.06.2018

Резултати од испитот по предметот Актуарство одржан на 18.06.2018

26/06/2018 - 20:36

На следниот линк ќе ги отворите резултатите од испитот по предметот Актуарство одржан на 18.06.2018

СООПШТЕНИЕ за впишување оценки по предметите кај проф. Коруновски - јунска сесија 2018 - Охрид

20/06/2018 - 17:49

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГИ ПОЛОЖИЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ КАЈ ПРОФ. Д-Р САШО КОРУНОВСКИ ВО ЈУНСКАТА СЕСИЈА 2018 ДЕКА ТРЕБА ДА ГИ ПРЕДАДАТ ИНДЕКСИТЕ ЗА ВПИШУВАЊЕ НА ОЦЕНКИНАЈДОЦНА ДО 22.06.2018– ПЕТОК КАЈ АСИСТЕНТОТ М-Р МИХАЕЛ РИСТЕСКИ.

Соопштение до сите студенти кои полагале колоквиуми и испити кај проф. Кекеновски

20/06/2018 - 17:46

Утре на 21ви јуни проф.д-р. Јове Кекеновски ќе ги заведува оценките со почеток од 10ч.

Партнери